Stichting Psycho-Sociale Opleidingen

Nieuwsoverzicht

« Terug

Bij de SPSO leer je mensen bewust te maken van hun innerlijke veerkracht

SPSO_Bij-de-SPSO-leer-je-mensen-bewust-te-maken-van-hun-innerlijke-veerkracht_2.jpg05 sep

Mensen helpen zichzelf te helpen. Dat leer je als je de opleiding Psychosociale Begeleiding gaat volgen op de Academie Integrale Menswetenschappen van Stichting Psychosociale Opleidingen. Wij geloven namelijk in de innerlijke veerkracht van ieder mens. Als student op onze academie ondervind je hoe je een cliënt bewust kan maken van zijn eigen kracht, zodat hij zijn problemen beter kan aanpakken. Wat biedt onze academie je nog meer?

Integrale menswetenschappen

Als je mensen echt adequaat wilt kunnen helpen, is het belangrijk is het belangrijk ‘het menszijn’ te bestuderen. Deze vraag staat centraal bij Stichting Psychosociale Opleidingen en ligt ten grondslag aan de studie Integrale Menswetenschappen. Je onderzoekt alle gelaagdheden van de mens, van dieptepsychologisch tot transpersoonlijk niveau en leert deze herkennen bij je cliënten. Zo train je hoe je écht goed moet luisteren en hoor je wat iemand tussen de regels door zegt. Hierdoor kun je effectief werken en leren hoe hij zijn vraagstukken op eigen kracht kan beantwoorden.

Stichting psychosociale opleidingen

Iedereen boven de 21 jaar of ouder met een vooropleiding waaruit blijkt dat HBO-niveau geen probleem is, is van harte welkom bij Stichting Psychosociale Opleidingen. Wel is een oriëntatiegesprek van belang om te onderzoeken of de studie bij je past en voldoet aan je verwachtingen.  

Onze doelgroep bestaat uit mensen die op een persoonlijke, humane en effectieve manier met anderen willen omgaan en samenwerken. Op de opleiding studeren verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, leidinggevenden, juristen, et cetera. En ook een belangrijke groep mensen zonder eerdere scholing in hulpverlenende vaardigheden, maar die door reacties uit hun omgeving erachter zijn gekomen dat ze speciale communicatieve vaardigheden hebben.  Ben je altijd geïnteresseerd geweest in de mens en psychologie en wil je hiermee iets doen? Dan is onze opleiding geschikt voor jou.

Meer weten over onze opleidingen?

Beroepsmogelijkheden Psychosociale begeleiding

Met onze 3-jarige opleiding Psychosociale Begeleiding ben je geheel voorbereid op het psychosociale, psychische en dieptepsychologische werkveld. De afstudeervarianten zijn Psychosociaal Werk, Psychologie en Transpersoonlijke counseling. De beroepsmogelijkheden van onze studenten zijn onder andere:

  • Eigen praktijken
  • Geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg
  • Justitiële sector
  • Educatieve en culturele sector
  • Zelfhulporganisaties
  • Personeelswerk
  • Niet-reguliere sector

De docenten en trainers

De vele docenten en trainers van Stichting Psychosociale Opleidingen hebben allen één ding gemeen: ze staan open voor de diepere levensvragen van de mens. Velen hebben diverse publicaties op hun naam die belangrijk zijn voor het werkveld. Bovenal doceren zij vol passie en enthousiasme hun vak en ze geven je bagage mee waarop je de rest van je leven kunt voortbouwen. Hier kun je alvast kennis maken met hen.

Contact

Overweeg je een opleiding te volgen bij Stichting Psychosociale Opleidingen? Neem dan vooral contact met ons op. In een vrijblijvend gesprek beantwoorden we al je vragen. Als je dat wilt kun je via de website ook een brochure aanvragen waarin je de informatie op de website rustig kunt doorlezen.

Meer weten over onze opleidingen?

« Terug

Scroll naar boven