Stichting Psycho-Sociale Opleidingen

Nieuwsoverzicht

« Terug

Welke redenen zijn er om de opleiding Psychosociale Begeleiding te volgen?

SPSO_Welke-redenen-zijn-er-om-de-opleiding-Psychosociale-Begeleiding-te-volgen_1.jpg26 dec

De studenten van de opleiding Psychosociale Begeleiding hebben diverse achtergronden. De opleiding is geschikt voor allen die met mensen werken en dit graag op een effectieve, humane en persoonlijke wijze willen doen. Wij hebben onderzoek gedaan en onderscheiden drie groepen: professionele hulpverleners, semi-professionele hulpverleners en niet-professionele hulpverleners.

Professionele hulpverleners

De redenen om de opleiding Psychosociale Begeleiding te volgen lopen uiteen. Professionele hulpverleners, zoals psychologen, pedagogen of verpleegkundigen zijn bijvoorbeeld geïnteresseerd in het verdiepende en integrerende aspect van de Academie en willen dit toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden. Het kan ook zijn dat ze een eerder gevolgde opleiding als te smal theoretisch hebben ervaren of te weinig praktijkgericht.

Semi-professionele hulpverleners

Een semi-professionele hulpverlener, zoals bijvoorbeeld een HR-medewerker, kan effectief leren omgaan met mensen en hun potentieel en een actieve link vormen tussen manager en de werknemer. Of bijvoorbeeld voor een fysiotherapeut kunnen de opgedane kennis en vaardigheden ondersteuning bieden tijdens patiëntbehandelingen. Hij of zij kijkt dan niet alleen naar de lichamelijke klachten, maar ook naar de geestelijke gesteldheid van de patiënt.

Meer weten over onze opleidingen?

Niet-professionele hulpverleners

Mensen die geen hulpverlenende vaardigheden hebben aangeleerd zijn eveneens welkom op de SPSO. Deze mensen zijn er regelmatig op gewezen dat ze vertrouwen opwekken en een prettige gesprekspartner zijn. Ze zijn hierdoor geïnspireerd geraakt en volgen de opleiding om zichzelf hierin te bekwamen en te professionaliseren.

Afstudeerrichtingen Psychosociale Begeleiding

Bij de opleiding Psychosociale Begeleiding zijn er drie afstudeerrichtingen: psychosociaal werk, psychologie en transpersoonlijke counseling. Voor al deze richtingen geldt dat je als hulpverlener in het werkveld komt te staan, al dan niet in een eigen praktijk.

Aan het eind van de drie jaar weet je onder andere hoe je een vertrouwensband met een cliënt opbouwt en hoe je hem of haar leert zichzelf te helpen. Je kunt cliënten bewust maken van hun eigen kracht, zodat ze persoonlijke problemen zelfstandig kunnen aanpakken. Deze vaardigheden komen in vele plaatsen op de arbeidsmarkt van pas. Hier kun je ze bekijken.  

Oriëntatiegesprek Psychosociale Begeleiding

Ben je geïnteresseerd in de opleiding Psychosociale Begeleiding? Dan nodigen wij je graag uit voor een oriëntatiegesprek.Dit is een wederzijdse kennismaking waarin gekeken wordt of de opleiding daadwerkelijk bij je past en of deze aan je verwachtingen voldoet.

Meer weten over onze opleidingen?

« Terug

Scroll naar boven