Bij- en nascholing

Voortgezette Counselingstechnieken

Inleiding

Wil je een opfriscursus in Counselingstechnieken, of ben je hierin geïnteresseerd en ben je actief in de ggz of als hulpverlener, coach of counselor?

Op verzoek van oud-studenten en van het werkveld is het vanaf heden mogelijk een aparte module ‘Voortgezette Counselingstechnieken’ te volgen.

Deze module is geschikt voor hen die in het (brede) werkveld werkzaam zijn van psychologie, coaching, counseling en geestelijke gezondheidszorg en behelst transpersoonlijke en diepte-psychologische counselingstechnieken die in een korte, effectieve module worden aangeboden van 4 trainingsdagen.

Trainers

De cursus, die in de vorm van training en workshops wordt gegeven, staat onder leiding van Ko Vos. Ko Vos is vanaf het ontstaan van onze opleiding medevormgever, docent en trainer van onze diverse studieprogramma’s. Hij is docent toegepaste psychologie en filosofie en trainer in het HBO en in het management van profit en non-profit organisaties. Hij benadert de dynamiek van het leven vanuit het spanningsveld tussen het persoonlijke en het transpersoonlijke. Ko Vos is tevens auteur van verschillende boeken over bewustwording.

Algemeen:

Counselingstechnieken en het weten wat het effect hiervan is op het bewustzijn van de cliënt, zijn belangrijke tools in het uitoefenen van het werk van Coach, Counselor of begeleider van de menselijke psyche. Steeds zal in deze module worden ingegaan op het effect van de vraagstelling, de diepere bewustzijnslagen in de mens en op de transpersoonlijke aspecten die van invloed zijn op ons dagelijkse leven.

  • Onderwerpen die o.a. aan bod komen :
  • bewustzijn vanuit de Jungiaanse filosofie;
  • bewustzijn vanuit de Vedische geschriften;
  • Voortgezette Counselingstechnieken
  • Counseling vanuit de Jungiaanse therapie
  • Counseling vanuit het Transpersoonlijke
  • Kunstzinnige therapie technieken

Tijdens de cursus is de inbreng van de cursisten een belangrijke leidraad.

Praktische oefeningen en opdrachten leveren materiaal op waarmee gewerkt zal worden. De aangeboden werkvormen zullen divers zijn, zoals kunstzinnige middelen, maar bijvoorbeeld ook het werken met verhalen, persoonlijke symboliek en dromen. Theorie wordt afgewisseld met ervaringsgerichte oefeningen.

Vooropleiding:

Deze scholing is voor ieder die geïnteresseerd is in een verdieping van zijn of haar counselings-technieken. Een vooropleiding in de hulpverlening is een vereiste. Bij inschrijving graag uw cv toevoegen. Het denkniveau van de cursus is HBO.

Eindtermen:

De cursist is zich na de cursus meer bewust van en meer vertrouwd met diverse counselingstechnieken uit de Dieptepsychologie, de Transpersoonlijke psychologie en de kunstzinnige therapie. Er wordt van deelnemers verwacht oefenopdrachten te maken. De cursus wordt afgesloten met een certificaat van deelname. (Bij te weinig vooropleiding is het mogelijk een introductiecursus Gespreksvaardigheden te volgen. Je volgt deze dan in een bestaande SPSO groep. Informatie hierover kan via de administratie van de opleiding verkregen worden : adm@spso.nl)

Praktische informatie

Voor data en kosten: adm@spso.nl De cursus vindt plaats op onze prachtige locatie Academie Integrale Menswetenschappen – SPSO te Huis ter Heide (nabij Utrecht).

Navigatie

_____________________

Studiegids

Lees meer over deze opleiding in onze studiegids.

Vraag onze studiegids aan

_____________________

Gesprek aanvragen

Voordat je je kunt inschrijven vindt er een oriëntatiegesprek plaats. Dit gesprek staat in het teken van wederzijdse kennismaking en daarbij wordt gekeken of de studie past bij je studie- en professionele verwachtingen.

Vraag een gesprek aan

_____________________

Contact opnemen

Wil je meer informatie over ons of over deze opleiding, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Scroll naar boven