Sluit navigatie

Docenten en trainers

Dhr. dr J.N. Schilder

Hans Schilder studeerde medicijnen in Groningen. Hij promoveerde in 1996 bij Marco de Vries op een onderzoek bij mensen met spontane regressie van kanker. Het ging hierbij om mensen bij wie kanker afneemt of verdwijnt zonder medische behandeling. Bij deze mensen bekeek hij welke psychische verandering vooraf ging aan het herstel.

Tevens was Hans Schilder aan het Helen Dowling Instituut klinisch coördinator van onderzoek naar het effect van psychotherapie op kanker. Hij deed experiëntiële en existentiële psychotherapeutische ervaring op met de therapeuten en internationale trainers aan het Helen Dowling instiuut.

Nadien trainde hij in medische psychotherapie bij o.a. R. Rijke en J. de Vries en volgde de RINO opleiding ervaringsgerichte psychotherapie-focusing en trainde meerdere keren met de COX groep.

Sinds 2001 geeft hij zelfstandig begeleiding aan mensen met een lichamelijke ziekte vanuit zijn Praktijk voor Psychomedische Hulpverlening.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wees altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom SPSO en onze opleidingen en trainingen.

Inschrijven nieuwsbrief

CONTACTGEGEVENS

Huize Beukbergen – Amersfoortseweg 59
3712 BB  Huis ter Heide

T  030 – 280 38 19
adm@spso.nl

Scroll naar boven