Docenten en trainers

Dhr. W.N.M. Goossens

Wim Goossens (1959) is als expertdocent verbonden aan de Zuyd Hogeschool, faculteit Sociale Studies & Educatie en faculteit Gezondheidszorg. Aldaar heeft  o.a. een bijdrage geleverd aan een scala aan onderwijs ontwikkelingen op het gebied van groepsdynamica en groepswerk. Zijn expertise ligt op het gebied van: Groepsdynamica & Groepsprocessen, Soft Skills, Coaching, Teamcoaching en Interprofessionele Samenwerking. Tevens heeft hij een bijdrage geleverd aan professionaliseringsactiviteiten in het kader van MD en het ontwikkelen van teamconcepten.

Daarnaast ontwerpt hij als freelancer opleidingsprogramma’s, trainingen en workshops op het gebied van groepswerk en groepsdynamica voor diverse landelijke koepelorganisaties en landelijke opleidingen. In de afgelopen jaren zijn diverse publicaties van mijn hand verschenen op het gebied van het werken met groepen.

Het door hem ontwikkelde model Integrale Procesbegeleiding van Groepen (IPG model) heeft inmiddels zijn weg gevonden naar diverse opleidingen en beroepspraktijken en is inmiddels opgenomen in de handboeken groepsdynamica (zie o.a. Remmerswaal 2013 en 2015).

Uit het bovenstaande mag blijken dat Wim Goossens op conceptueel en uitvoerend niveau bezig is met groepsdynamica en groepsprocessen te doorzien en te beschrijven opdat dit het directe handelingsvermogen van de professionals die met groepen werken ten goede komt. “Niets zo praktisch als een goede theorie"  is een van zijn uitgangspunten. "Ik zie het als een professionele opdracht dat professional hun handelen via methodische, theoretische en normatieve kaders kunnen verantwoorden."

Daarnaast is voor hem een belangrijk uitgangspunt de authenticiteit van deelnemers aan een training te bevorderen.

Scroll naar boven