Mensen helpen zichzelf te helpen

Meer weten over onze opleidingen?
  • Studenten met diverse achtergronden
  • Huize Beukbergen
  • Waardevolle (voortgezette) opleiding

Psychosociale Begeleiding en Kunstzinnige Counseling

Ben je geïnteresseerd in het psychische, psychosociale en dieptepsychologische werkveld? En wil je mensen helpen zichzelf te helpen? Dan zijn de opleidingen binnen onze academie wellicht iets voor jou. In deze blogs bespreken we onder andere onze driejarige opleiding Psychosociale Begeleiding en onze voortgezette opleiding Kunstzinnige Therapie en Counseling. Spreken deze onderwerpen je aan? Dan nodigen we je van harte uit op een oriëntatiegesprek op onze mooie locatie Huize Beukbergen.  

Bij de SPSO leer je mensen bewust te maken van hun innerlijke veerkracht

Mensen helpen zichzelf te helpen. Dat leer je als je de opleiding Psychosociale Begeleiding gaat volgen op de Academie Integrale Menswetenschappen van Stichting Psychosociale Opleidingen. Wij geloven namelijk in de innerlijke veerkracht van ieder mens. Als student op onze academie ondervind je hoe je een cliënt bewust kan maken van zijn eigen kracht, zodat hij zijn problemen beter kan aanpakken. Wat biedt onze academie je nog meer?

Wat staat er centraal tijdens de opleiding Psychosociale Begeleiding?

Wil je actief zijn in het psychosociale, psychische en dieptepsychologische werkveld? En ben je geïnteresseerd in alle aspecten rond het ‘mens zijn’? Dan is de opleiding Psychosociale Begeleiding van de SPSO wat voor jou. Aan het eind van de opleiding zal je in staat zijn een vertrouwensband met je cliënt op te bouwen en hem te leren hoe hij zichzelf kan helpen bedreigende problemen te formuleren, op te lossen en te hanteren.

Wil je meer informatie over onze opleidingen?

Vraag hier de studiegids aan, of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek hier op de SPSO.

"De docenten en trainers van Stichting Psychosociale Opleidingen hebben allen één ding gemeen: ze staan open voor de diepere levensvragen."

"Op de opleiding studeren verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, leidinggevenden, juristen, et cetera."

"Tijdens tekenen, schilderen, boetseren, schrijven of het maken van een droom-analyse kan het onderbewuste van een cliënt spreken."

"Als hulpverlener leer je aan je cliënt hoe hij of zij zichzelf kan helen door zijn of haar innerlijke veerkracht te herkennen en in te zetten om levensproblematiek op te lossen."

Meer weten over onze opleidingen?

Welke redenen zijn er om de opleiding Psychosociale Begeleiding te volgen?

De studenten van de opleiding Psychosociale Begeleiding hebben diverse achtergronden. De opleiding is geschikt voor allen die met mensen werken en dit graag op een effectieve, humane en persoonlijke wijze willen doen. Wij hebben onderzoek gedaan en onderscheiden drie groepen: professionele hulpverleners, semi-professionele hulpverleners en niet-professionele hulpverleners.

Dit leer je tijdens de Opleiding Kunstzinnige Therapie & Counseling

Kunstzinnige therapie heeft een helende werking vanuit het innerlijk bewuste van de cliënt. Het is dan ook een voorname reden waarom de SPSO de opleiding Kunstzinnige Therapie & Counseling aanbiedt. Tijdens deze eenjarige voortgezette opleiding leer je hoe een cliënt tot een groter bewustzijn van zichzelf kan komen, door kunstzinnige middelen in te zetten. Het denken komt tijdens kunstzinnige therapie op de achtergrond, zodat de stroom van de innerlijke beeldenwereld naar voren kan treden.

Kunstzinnige Therapie & Counseling: een waardevolle voortgezette opleiding voor hulpverleners

Ben je professioneel actief in de begeleiding van mensen, op welke manier dan ook en streef je ernaar je cliënten extra goed te kunnen begeleiden op hun innerlijke ontwikkelingsweg? Dan kan de Kunstzinnige Therapie & Counseling een waardevolle voortgezette opleiding zijn. Door middel van deze opleiding kun je de persoonlijke groei van je cliënten stimuleren met behulp van hun innerlijk beeldend vermogen: het creatieve dynamische proces. Zo kan je cliënt ontdekken dat er een zelfhelend vermogen in hem of haar bestaat dat leidt naar psychisch evenwicht.

Psychosociale opleidingen op een zeer inspiratievolle locatie

De SPSO verzorgt al jaren psychosociale opleidingen in Huize Beukbergen. Een prachtig landhuis, geïnspireerd op de Engelse landhuisbouw en de Neobarok. Het landhuis heeft acht hectare bos, waarin gewandeld mag worden. Zowel de docenten als onze studenten vinden het een zeer inspiratievolle omgeving. Het is een ideale locatie om je samen met je medestudenten te verdiepen in onze brede visie op de mens.

Wil je meer informatie over onze opleidingen?

Vraag hier de studiegids aan, of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek hier op de SPSO.

★ ★ ★ ★ ★

Bij de SPSO ben ik gaan studeren om mezelf te ontwikkelen en mijn doel was ook om mijn functie te verbeteren in het werkveld. Vanaf het begin kwam inzicht en duidelijkheid over interpersoonlijke relaties, die ik direct kon gebruiken in zowel de persoonlijke als werksfeer. Ik kijken terug op een mooie tijd, waarin ik veel heb geleerd.

- J. Bos

★ ★ ★ ★ ★

Door deze studie heb ik me los kunnen maken van werk wat al lang niet meer bij me paste om vervolgens het werk te doen wat naadloos aansluit bij mijn opleiding en capaciteiten.

- G. Netten

★ ★ ★ ★ ★

Zolang ik me kan herinneren, heb ik willen doorgronden wat mensen drijft en hoe mensen tot keuzes komen .... ik heb geleerd om mijn eigen ervaringen in te zetten. De opleiding heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling en in het werken met psychiatrische en ernstige gedragsgestoorde jongeren.

- L. de Winter

Psychosociale opleidingen op een zeer inspiratievolle locatie

SPSO_Psychosociale-opleidingen-op-een-zeer-inspiratievolle-locatie_2.jpg12 jun De SPSO verzorgt al jaren psychosociale opleidingen in Huize Beukbergen. Een prachtig landhuis, geïnspireerd op de Engelse landhuisbouw en de Neobarok. Het landhuis heeft acht hectare bos, waarin ... lees verder

Kunstzinnige Therapie & Counseling: een waardevolle voortgezette opleiding voor hulpverleners

SPSO_Kunstzinnige-Therapie--Counseling-een-waardevolle-voortgezette-opleiding-voor-hulpverleners_2.j17 apr Ben je professioneel actief in de begeleiding van mensen, op welke manier dan ook en streef je ernaar je cliënten extra goed te kunnen begeleiden op hun innerlijke ontwikkelingsweg? Dan kan de ... lees verder

Dit leer je tijdens de Opleiding Kunstzinnige Therapie & Counseling

SPSO_Dit-leer-je-tijdens-de-Opleiding-Kunstzinnige-Therapie-en-Counseling_2.jpg20 feb Kunstzinnige therapie heeft een helende werking vanuit het innerlijk bewuste van de cliënt. Het is dan ook een voorname reden waarom de SPSO de opleiding Kunstzinnige Therapie & Counseling ... lees verder

Welke redenen zijn er om de opleiding Psychosociale Begeleiding te volgen?

SPSO_Welke-redenen-zijn-er-om-de-opleiding-Psychosociale-Begeleiding-te-volgen_1.jpg26 dec De studenten van de opleiding Psychosociale Begeleiding hebben diverse achtergronden. De opleiding is geschikt voor allen die met mensen werken en dit graag op een effectieve, humane en ... lees verder

Wat staat er centraal tijdens de opleiding Psychosociale Begeleiding?

SPSO_Wat-staat-er-centraal-tijdens-de-opleiding-Psychosociale-Begeleiding_3.jpg31 okt Wil je actief zijn in het psychosociale, psychische en dieptepsychologische werkveld? En ben je geïnteresseerd in alle aspecten rond het ‘mens zijn’? Dan is de opleiding Psychosociale Begeleiding ... lees verder

Bij de SPSO leer je mensen bewust te maken van hun innerlijke veerkracht

SPSO_Bij-de-SPSO-leer-je-mensen-bewust-te-maken-van-hun-innerlijke-veerkracht_2.jpg05 sep Mensen helpen zichzelf te helpen. Dat leer je als je de opleiding Psychosociale Begeleiding gaat volgen op de Academie Integrale Menswetenschappen van Stichting Psychosociale Opleidingen. Wij ... lees verder
Scroll naar boven